Bomärken i Åboland

41,20

Ruotsinkielinen

3 varastossa

Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Bomärken i Åboland on ruotsinkielinen kuvitettu teos turunmaalaisista puumerkeistä, johon Göran Dahl ja Helga Rajala ovat keränneet materiaalia vuosien ajan.

Bomärken i Åboland har en illustrerad förteckning över tusentals ritade bomärken i svenska Åboland. Boken bygger på insamlat material som Göran Dahl åren 1995-2005 hittat i gamla skriftliga handlingar och på gamla föremål, och på insamlat material som Helga Rajala dokumenterat under sina resor i Åboland från år 2016.

Efter en allmän inledning om bomärken presenteras tio socknar, dess byar och gårdar i egna kapitel. Kapitlen inleds av en sammanställning över socknens bomärken och en karta med socknens bynamn. Därefter följer en förteckning över alla bomärken och namn på deras användare och angivelse av källa samt årtal. Boken innehåller även ett typregister, som kan användas vid identifikation av bomärken.

Helga Rajalas intresse för bomärken väcktes av att hon hittade sin mor Saga Lundells ritade bomärken från Västanfjärd. Hon skrev om dem i boken Västanfjärd- våra berättelser, 2016. Hon har åtagit sig att göra boken Bomärken i Åboland. Tidigare har Rajala har jobbat som specialklasslärare i Helsingforsregionen och har familj med tre vuxna barn. Rajala fyller 60 år i samband med bokutgivningen hösten 2021.

Publicerad: 01-10-2021
Bunden, Illustrerad
Författare: Helga Rajala, Göran Dahl
Sidor 600

Lisätiedot

Paino 0,6 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Bomärken i Åboland”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *